20130812

Iris tipt #LL13: John Coffey

Nog precies vier nachtjes tot Lowlands 2013. Het gebrek aan 'echte', waardige headliners zou velen hebben doen besluiten toch niet te gaan. Want zijn Lowlandstickets normaal niet aan te slepen; er circuleren er momenteel nogal wat rond op het wereldwijde web. Terecht? Het weekend van 16, 17 en 18 augustus gaat het uitwijzen.

Wat mij betreft staan er een prima aantal acts op het affiche die ook van Lowlands 2013 een fantastisch weekend gaan maken. Nog precies vier nachtjes met vier tips van Iris. Laat de voorpret beginnen!

John Coffey / zaterdag 17 augustus om 16.30 uur / X-Ray

John Coffey is een Utrechtse rockband die zijn sporen 'onder de radar' allang heeft verdiend, maar met het album Bright Companions eindelijk de weg naar het grote publiek weet te vinden. Hoewel, groot: het kan John Coffey eigenlijk niet hard genoeg zijn en daarom zal diens publiek naar verwachting ook nooit hele arena's kunnen vullen.

Dat wil echter niet zeggen dat hetgeen John Coffey doet niet voor een relatief breed publiek toegankelijk is. Dat de heren voor Bright Companions met producer Pelle Gunnerfeldt, bekend van The Hives en Refused, werkte, is namelijk goed terug te horen in de muziek van John Coffey. De combinatie van punk en hardcore is een verfrissende; de manier waarop John Coffey tegelijkertijd het vermogen heeft om die genres in sterke, buitengewoon goed te verdragen rocksongs weet te verpakken, laat horen dat we hier te maken hebben met een band die nog wel eens een hele (hele) grote zou kunnen worden.

John Coffey stond in januari op Eurosonic/Noorderslag in Groningen en brak de tent daar al vakkundig af met een wall of death. Allesbehalve agressief, maar juist gedreven door een geweldige podiumenergie. John Coffey maakt alles kapot, maar doet dat met zulk een charme dat je voorliefde voor bebaarde mannen na dit optreden geheid overgaat in meer waardering voor mannen met snorren. De beste herrie die je ooit gaat horen.

Hoogtepunt: Het optreden van John Coffey in de X-Ray wordt vermoedelijk één groot hoogtepunt. Lekker zweten in die heerlijk dampende en een tikje obscure X-Ray, waarvan het podium vooralsnog altijd te laag leek om een stagedive vanaf te maken. John Coffey gaat het tegendeel bewijzen. Moeders, houdt uw dochters thuis. Of maak ze warm voor de akoestische soul van Michael Kiwanuka.

John Coffey - 'Romans' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten